• Priority: Medium
  • Status: Waiting on customer

Ticket #15507 - VERY URGENT: AMP cart is putting other products in and removing others

AMP cart is putting other products in and removing others. When you are browsing and put one product in the cart then there are 3 more in... maybe a cart from some one else? I have a lot of poeple on the chat right. I hope this can be fixed very soon..

This ticket does not depend on any other tickets.

Matthias Krijt (mkcd) 06 Sep 2019, 16:15

wwww.onlinetopgarden.com . (AMP mobile version)

Matthias Krijt (mkcd) 06 Sep 2019, 16:18

Also when I press on the bottom cart icon I go the checkout instead of the cart and when I press delete in the cart that opens when I press the top cart icon in the menu it will go also to the checkout instead of the cartpage.

Marek (marek) 06 Sep 2019, 18:27

I see the issue the first time. Did you modified AMP template files? Try to upload original AMP files from the latest theme version

Matthias Krijt (mkcd) 06 Sep 2019, 22:55

No I didn't modified them. I will upodate them. I think you mean the Themes/alysum/templates/mobile/ folder?

Matthias Krijt (mkcd) 06 Sep 2019, 22:56

I tried but still all the same problems. I don't know what to do anymore now how to fix this big issue? We have a big webshop and losing a lot of money now.

Matthias Krijt (mkcd) 06 Sep 2019, 23:02

So if you please could take a look why this is happening and why those buttons are not working like they should be. Please.

Marek (marek) 06 Sep 2019, 23:17

I just uploaded original AMP files and all seems working fine now

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 08:25

So if you please could take a look why this is happening and why those buttons are not working like they should be. Please.

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 08:38

Still not working. I cleared my cache and tried 3 browsers on 2 mobiles. When the cart i empty, I put one product in it and another one comes with it. After you cleared the cart and put a new in it then it seems to work fine, but when you look after a few hours and refresh your page is has like 9 other products in it.

I am recording people and then I see that they are putting products in the cart that I get in mine after that...
I have checked your example sites and there it is working fine, so why not here even if you overwrite the files.

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 09:22

I restored the module and updated it. Seems to work better now, but I have to wait to see if there are coming none other products in my cart.
There are some issues left like the delete button from the sidebar cart. This one is working when you are on category and productpages. When you are in the checkout and open this one and try to delete a product then it is loading the checkout again. Also the footer icon with the cart is always going to the checkout and not the cart.

Next to that when a product is out of stock on the desktop version the button is inactive as it should be, but on the mobile version it looks active and when you use it, it gives a message that it is not possible. Why is this not inactive like it should be?

I would be very happy if you could help me with these problems.

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 09:47

The cart problem is still here and with customers. They are emailing and calling us. I am loosing a lot of money and I spend 80hours on this new site and a lot of money.
Do you know how to fix this? Otherwise I have to put my old site live.

Marek (marek) 07 Sep 2019, 09:49

I make a test on different devices and all works correctly for me, see a screencast from my phone https://www.dropbox.com/s/7l0j9qm3ojfbdt5/rpreplay_final1567840928.mp4?dl=0

When you are in the checkout and open this one and try to delete a product then it is loading the checkout again. 

- fixed

Also the footer icon with the cart is always going to the checkout and not the cart.

- that is not an issue. The link to the cart is in the header

Why is this not inactive like it should be?

- in progress

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 10:13

Seriously I am getting your cable in my cart and now I am getting other products as wel. WTF is going on here :(:( This is really frustrating.

https://www.dropbox.com/s/l6hvajg4678pom7/20190907-100207-720x1480.mp4?dl=0

See a movie of me. I don't know if your are working on my site, because the mobile version is not loadning, but the normal site.

Marek (marek) 07 Sep 2019, 10:15

I see the issue the first time. All customer has it working correctly. Something wrong with your sever configuration. Try to disable AMP.

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 10:15

When I disable the AMP the site does not work. This needs to be fixed today..

Marek (marek) 07 Sep 2019, 10:17

AMP is disable now and website works fine

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 10:22

Yes then it is working, but the design is not responsive in a good way. I bought this theme fot the AMP. I want my website with amp.. How can we do this?

Here is another movie https://www.dropbox.com/s/m75bk9fr6nvolov/20190907-102309-720x1480.mp4?dl=0 .

Marek (marek) 07 Sep 2019, 10:26

We are working on that...

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 10:27

What do you mean? You are working on my problem to fix it now? Or you are working to make the site responsive?
I hope you can fix the problem in my amp today?

Marek (marek) 07 Sep 2019, 10:28
I bought this theme fot the AMP. I want my website with amp

We are working, please be patient.
If the problem will be on your side, we will send you an invoice for our time

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 10:31

ok, please fix it.

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 10:50

I will wait here behind my pc. You will send me a message when you have found the problem?

Marek (marek) 07 Sep 2019, 11:31

I suppose the problem could be with some of the installed modules. May I enable multistore option and create a new clean store just for a test?

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 11:48

Yes you can do that. Maybe the cart cleaner module?

Marek (marek) 07 Sep 2019, 11:48

I have no idea which one. Could you please also test out our demo for that issue? http://alysum5.promokit.eu/mobile

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 11:49

I have tested that one this morning and there is not the problem.

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 11:57

not some kind of cache problem or cookie problem? We have memcached on the server.

Marek (marek) 07 Sep 2019, 11:59

I didn't notice any cache or cookies problems before, but we didn't test it out with memcached. Please try to disable it for a while

Marek (marek) 07 Sep 2019, 12:22

I have enabled multistore option in your back office and now I see "Internal Server Error" and not able to disable it. There is a way to do that directly in the database. You have to find there a table "ps_configuration" then find an option "PS_MULTISHOP_FEATURE_ACTIVE" and change the value to "0"

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 12:25

I have done this now

Marek (marek) 07 Sep 2019, 12:27

now it's ok, but I'm not able to make a test. Do you have some developer environment with installed prestashop nd the theme?

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 12:29

No not at the moment then we have to make a copy.

Marek (marek) 07 Sep 2019, 12:30

Would be better to have a dev version just in case

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 12:31

is it easy for you when you have direct admin acces to copy the site to our test.onlinetopgarden.com?

Marek (marek) 07 Sep 2019, 12:32

Sorry, but no, please do it and let me know when it will be ready

Matthias Krijt (mkcd) 07 Sep 2019, 15:26

Ok, I will create one Monday. For now I have putted my old site live without errors. Thanks for now.

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 15:52

The site is now back on the test.onlinetopgarden.com. Now you can test and work there. Thanks a lot.

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 20:27

May I ask when you can work on this issue? We are still in a bit of a hurry :(

Marek (marek) 10 Sep 2019, 21:00

Please check the test installation out now, the issue seems fixed now

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 21:27

Sorry but I tested 3 browsers. Samsung android browser did not show any products in the categories. Firefox in putted a airfan healtcare in my cart and then I went to chrome as you see in the movie an the cart was empty. Then I put a homebox tent in the cart and I get the Airfan too in the cart.

https://www.dropbox.com/s/khvmppyd4r91xub/20190910-212553-720x1480.mp4?dl=0

Marek (marek) 10 Sep 2019, 21:44

That issue is not related to AMP. it also was present in the desktop version.
It works for me https://take.ms/PIrU4 Try incognito mode or another browser

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 21:50

Do you have the problem I have on your desktop also? I can't see your movie.

Marek (marek) 10 Sep 2019, 21:53

Try incognito mode or another browser
AMP works for me, see attached screenshot

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 21:54

I See that you have changed my desktop version too... now is all my work lost that I have done the last week to make the theme better.. I thought you were only going to change the mobile version.

Marek (marek) 10 Sep 2019, 21:54

But that is a test version, isn't it?

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 21:58

Even incognito does not work for me and others. See the movie.

https://www.dropbox.com/s/5fkcblnshlpdeh7/20190910-220015-720x1480.mp4?dl=0

Marek (marek) 10 Sep 2019, 22:00

Ok, ignore your test server. The fix is easy. Upload original theme files and all will work fine

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 22:08

This is not a solution for us. We have done many changes last weeks... how to do them again without putting our backup back.

Marek (marek) 10 Sep 2019, 22:09

I didn't delete anything. You can find modified theme in the folder "/themes/alysum-customer"

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 22:10

Ok, but this problem must be fixed with the installed theme we have and all the changes we have done. It looks like everybody has the same shoppingcart.

Marek (marek) 10 Sep 2019, 22:13

You caused the problem by changing theme files. Use original theme, there is no such bug

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 22:15

Ok, can you put back out work? I will ask our developer to work on this case tomorrow because he has changed the files.

Marek (marek) 10 Sep 2019, 22:18

but that is your test installation, what is that sense? I spent too much time on the issue what doesn't exist in our theme and what you coused. Who will pay for my time?

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 22:19

It is the test, that should go live. Is it not something to just work in and fuck it up. Please change is back as what it was tonight before you started. Thanks.

Marek (marek) 10 Sep 2019, 22:20

I asked you to make test installation to be free to do all what I need to find out a solution, and now you say that is not a test installation

Matthias Krijt (mkcd) 10 Sep 2019, 22:22

Yes this is a final version before we go live. I thought that you should only work on the mobile version because the problem is there and not on the desktop.

Marek (marek) 10 Sep 2019, 22:24

I just restored the theme

Marek (marek) 10 Sep 2019, 22:39

Here is an invoice for my time

Loading...