• Priority: Medium
  • Status: Waiting on customer
  • Theme: Alysum
  • Assigned To: Fred
  • Private: No
  • Open Date: 22.07.21, 16:53
  • Opened by: Marco Gandara Rey

Ticket #21993 - AMP dont work properly

Hello. I hace problems with AMP
- When someone wants to buy on our store from a smartphone, payment options arent shown and previous steps cant be selected again or edited.
- Related products on AMP shows a text on the image product placeholder : “combination is not available.

Comments

Fred 23 Jul 2021, 08:34

Hi, Marco Gandara Rey.
As I can see the AMP module is disabled now.
I'm not able to open your back office because of wrong link. Please update credentials in your profile https://support.promokit.eu/index.php?do=myprofile

Marco Gandara Rey 23 Jul 2021, 16:46

Hi! I updated it, now you can access to BO. I had AMP disabled cause I can´t have the shop operative with AMP if payment don´t work. Now you can active it to see the checkout proccess from a smartphone or tablet.

Marco Gandara Rey 23 Jul 2021, 20:57

Yesterday i was looking in server files before use chrome dev tools seeing chekout in AMP versión and the error was a error 500 taking ...modules/amp/order;
I looked this method on AMP files, amp.php and found where is the 'case' order; but; I don´t know what to do... lmao.

Fred 24 Jul 2021, 06:50

I need to update AMP module files.
Please fill out all necessary fields in your profile https://support.promokit.eu/index.php?do=myprofile to access to your FTP Server

Marco Gandara Rey 24 Jul 2021, 11:19

Done! :)

Fred 26 Jul 2021, 07:39

Unable to connect - https://take.ms/wBgVa

Tried FTP/SFTP, secure/insecure

Marco Gandara Rey 26 Jul 2021, 09:05

I changed the password, maybe error was cause this

Marco Gandara Rey 26 Jul 2021, 09:32

Attached snapshot

Attachments:

FTP.jpg (33.3 KiB)
Marco Gandara Rey 26 Jul 2021, 19:54

another one attached image

Attachments:

ftp2.jpg (13.2 KiB)
Marco Gandara Rey 26 Jul 2021, 22:51

I changed the password, maybe error was cause this

Fred 28 Jul 2021, 21:07

Sorry, but still the same problem now - https://take.ms/5RePv

Marco Gandara Rey 29 Jul 2021, 09:27

User filled incorrectly. Go now, solved

Fred 30 Jul 2021, 07:00

Still the same, see the screenshot https://take.ms/2MRgZ

Marco Gandara Rey 31 Jul 2021, 11:55

I´ve talked with my host provider. Changed again the password. If u can´t connect this time, they ask me the IP of the device for look if there´s any problem. By the way, it must work; user and pass are correct and they are still waiting if the problem comes again. Try it and sorry for the inconvenience

Fred 01 Aug 2021, 09:59

My current IP is 176.102.59.146

Marco Gandara Rey 01 Aug 2021, 13:48

They confirmed and tried to enter with actual pass and can do it at the second attemp, btw, they gave to me another server url more reliable and changed it on my profile.

Marco Gandara Rey 01 Aug 2021, 13:51

They told me too:
Also add that it would be good:
A) Let them try from another computer / network.
B) That they verify that they use the correct password, at the end of the day we did not know if it was part of it or not and it took us two attempts to connect.
C) That they use the server "com308.raiolanetworks.es" (the current one is correct but since we do not even see their access attempts, it is more reliable).
D) Let them try connecting in plain text to see if the behavior changes.

Fred 02 Aug 2021, 12:42

I have access now.
AMP module is updated to the latest version but the problem still persist.
Do you use some specific checkout module? if so, please try to disable it for a test

Marco Gandara Rey 02 Aug 2021, 19:29

I use RedSys Module for card payment, make what u need inside prestashop B.O., I think is reliable than disable and enable it with this distance cause I need it enabled as much time as I can.

Fred 03 Aug 2021, 10:18

Yes, looks like Redsys module brakes AMP checkout page. I just tried to disable it and order a product with no problem.


Any third party module is not compatible with AMP by default. We have "AMPified" all prestashop pages and our own modules for the theme but we are not able to "AMPify" every third party module.
I can only add Redsys module to our TODO to make it AMP compatible, but we can start to work only after vacation.


For now you can enable "Desktop Checkout" option in the AMP settings. In that mode all modules will work like in desktop version

Marco Gandara Rey 03 Aug 2021, 13:20

Ok, thank you!

Marco Gandara Rey 03 Aug 2021, 13:28

Now, desktop homepage isn´t displayed

Marco Gandara Rey 03 Aug 2021, 13:59

Attachments:

screenshot.jpg (196.1 KiB)
Fred 03 Aug 2021, 21:05

I just installed missed Elementor modules, now all works fine

Marco Gandara Rey 03 Aug 2021, 21:44

ok, i didn´t had elementor to build before. Now the prob is the homepage displayed isn´t with the same content than the homepage in elementor, submenú layouts aren´t displayed and in elementor builder, you can see upper sections to edit, and scrolling down, layouts of alysum builder. I attached some img

Attachments:

1.png (843.4 KiB)
2.png (466.4 KiB)
3.png (186.8 KiB)
Marco Gandara Rey 04 Aug 2021, 00:31

I just find the way to take it. Now my header and footer old layouts are hooked and homepage must be built on elementor. Thanks!

Fred 04 Aug 2021, 07:32

Yes, we have moved to Elementor in the latest theme version

Marco Gandara Rey 08 Aug 2021, 13:23

Hello! I was checking if all is OK and i found just an error. Elementor editor fails on product page when I want to edit it opening always the same product "ConfortWaves V-20", module don´t care what product i want to edit, it always open ConfortWaves... And, the product page in AMP, dont charge the image product.

Marco Gandara Rey 08 Aug 2021, 18:32

Another thing, today I changed the menú style, and selected from Theme Settings the hook for header by ELEMENTOR. From this moment, built submenús in layout builder don´t work.

Marco Gandara Rey 08 Aug 2021, 19:18

AMP categories page don´t show the main menú button

Fred 08 Aug 2021, 22:22

Product page image is fixed
Menu icon is fixed
Menu layouts you have to assign in the menu item settings

Marco Gandara Rey 09 Aug 2021, 11:37

I had assigned it but didn´t work and changed while is this error is fixed. Now SOFA item has a layout and stll don´t work, just show a blank square

Fred 09 Aug 2021, 21:52

but as I can see you have selected category item. If you need to have a dropdown you need to select Elementor layout, see the screenshot https://take.ms/NkeC0