• Priority: Medium
  • Status: Waiting on customer
  • Theme: Alysum
  • Assigned To: Fred
  • Private: No
  • Open Date: 30.08.21, 21:15
  • Opened by: Thomas Blauenfeldt

Ticket #22200 - google analytics module dosent work

the ps google analytics module dosent work in last version

Comments

Fred 31 Aug 2021, 12:39

Have you tried to reset it?

Thomas Blauenfeldt 31 Aug 2021, 20:57

yes

Fred 01 Sep 2021, 11:47

I see the following error:

Beacon API cannot load https://www.google-analytics.com/g/.... Could not connect to the server.
Failed to load resource: Could not connect to the server: https://www.google-analytics.com/g/...

That is definitely not theme's issue

Thomas Blauenfeldt 01 Sep 2021, 12:11

where do you see this error ?

Thomas Blauenfeldt 01 Sep 2021, 20:30

?? i dont see this error

Thomas Blauenfeldt 02 Sep 2021, 13:29

?

Fred 02 Sep 2021, 13:54

in the browser's console

Thomas Blauenfeldt 02 Sep 2021, 14:15

where ?? i dont see that, do you use chrome or what browser ?

Attachments:

ga4.PNG (107.8 KiB)
Fred 02 Sep 2021, 14:18

Please switch to classic theme and make sure analytics works there

Thomas Blauenfeldt 02 Sep 2021, 14:21

yup it does, i made a clone and it works fine there.

Also seams like its not first time this issue has commed up ?
https://support.promokit.eu/index.php?do=details&task_id=14603&string=analytics&project=3&status%5B0%5D=closed&status%5B1%5D=open

Thomas Blauenfeldt 02 Sep 2021, 20:36

?

Fred 05 Sep 2021, 11:20

1. I can't connect to your FTP.
2. CanI switch to Classic theme to check out the issue?

Thomas Blauenfeldt 05 Sep 2021, 12:40

i just updated ftp password please retry

Fred 06 Sep 2021, 10:40

I see your AMP page is not valid that could cause the problem with analytics. Please use AMP validator https://validator.ampproject.org and fix errors first.

Thomas Blauenfeldt 06 Sep 2021, 10:41

what does this have to do with the pc website ?

Fred 06 Sep 2021, 10:42

Sorry, I though that's AMP problem

Fred 06 Sep 2021, 10:47

try to use Google Analytics module.
For now there is missed analytics web property ID. Suggested solution on google support page
Solution: Ensure that Google Analytics web property ID in the Google Analytics JavaScript on your page matches the Google Analytics web property ID generated in your Analytics website profile.

Thomas Blauenfeldt 06 Sep 2021, 10:50

Acataly i'm getting same error from facebook about missing property id..

Is Alysum missing some meta tags maby ?

Fred 07 Sep 2021, 11:43

As I can see Facebook works fine there - https://take.ms/ZNebi

Thomas Blauenfeldt 07 Sep 2021, 12:52

yes pixel does but module in backoffice dosen't (product sync)
any ways... this is off topic.
The ticket is about the pretashop officel google analytics module, and why it wont work on alysum ?

Fred 08 Sep 2021, 11:43

The module is hooked into every it's hooks and appear in the web page source code, but there is an error "Invalid or missing web property ID". I'm sure that's not theme's problem
https://take.ms/JxoS9

Thomas Blauenfeldt 08 Sep 2021, 12:51

this tag is the one i added manuelly, and not the one added by the alaystic module ?

Fred 08 Sep 2021, 12:51

don't add it manually if you are using the module

Thomas Blauenfeldt 08 Sep 2021, 12:52

i did cause the module diddent work with alysum... do you want to remove it so you can see ?

Fred 09 Sep 2021, 11:06

I have removed your code and leave only the module, but there is still the error caused
https://take.ms/P2NWW

Please make sure the ID is correct.
I'm sure that's not theme's issue

Thomas Blauenfeldt 09 Sep 2021, 20:37

after you removed that code google analytics now show 0 users, before it showed online users... So somthing must be wrong with alysum.
also its related to this ticket ?
https://support.promokit.eu/index.php?do=details&task_id=14603&string=analytics&project=3&status%5B0%5D=closed&status%5B1%5D=open

Fred 09 Sep 2021, 20:49

I didn't delete that code, you can uncomment it in the file where you added it. Don't forget to disable Analytics module then

Thomas Blauenfeldt 09 Sep 2021, 21:02

There is 2 tickets about this and you still don't think it's relay to alysum ?
What do you want me to do to prove its alysum related ?

Thomas Blauenfeldt 11 Sep 2021, 13:25

please help i got NO data in analytics now after you removed that code.... :( :(

Fred 13 Sep 2021, 12:06

I have made a test in our demo.
Updated and configured official Analytics module and go to analytics panel. As you can see here https://take.ms/GnyhU everything works as expected.
So there is no issue with the theme