• Priority: Medium
  • Status: Waiting on customer
  • Theme: Alysum
  • Assigned To: Fred
  • Private: No
  • Open Date: 08.12.21, 12:12
  • Opened by: Sophia Kulakova

Ticket #22745 - not allow you to click the pay button

At checkout, it does not allow you to click the pay button, although there is a checkmark

Attachments:

Comments

Alex 08 Dec 2021, 16:15

Hi! I'm not from a support team but seems like you haven't ticked the box of the payment method so it won't allow you to process further with your payment.
I would suggest you click on a "webmoney" or any other payment provider and then try to click "Оплатить" button.

Fred 08 Dec 2021, 16:34

@Alex. Thank you for your help.
I just test out your checkout process and I was able to click to Pay button, but I was redirected to "yoomoneymodule" page get a blank page after that. Maybe as developers of that module to check out what's wrong?

Sophia Kulakova 08 Dec 2021, 16:58

Thank you @Alex, this is not related to the choice of payment, I just forgot to choose in the screenshot, but after the choice nothing changes.

Fred, I'm sorry, this problem is on the new site, which I am doing instead of what is. On the old one, there really is a problem with the payment module, a screenshot from the new site http://new.amberheart.ru/, it is still on the technical domain

Fred 08 Dec 2021, 17:00

Yes, that's known issue after update to prestashop 1.7.8. I'll try to fix it as soon as possible

Sophia Kulakova 08 Dec 2021, 17:02

do i need to update the theme version in this case?

Fred 08 Dec 2021, 17:15

Not yet.
Are the FTP credentials correct? I just edit files here /public_html/themes/alysum/templates/checkout/_partials/steps but nothing changed in the front page

Sophia Kulakova 08 Dec 2021, 17:19

in general, yes, I have now checked, created again an ftp account for the derrictoria of the new site, updated the data, check

Fred 08 Dec 2021, 17:40

Something definitely wrong here.
Or credentials are wrong, or path to prestashop is wrong, or some kind of cache is enabled.
You can try to edit any file of the theme and see that there are no changes in the front page

Sophia Kulakova 08 Dec 2021, 18:09

Are you entering data along this path? The new site is located in this folder. /new.skulakova.beget.tech/public_html...and I created another ftp account for her

Fred 08 Dec 2021, 19:40

I don't have an option to see/select subfolders like this
new.skulakova.beget.tech
I only have access to root of some domain name

Sophia Kulakova 09 Dec 2021, 08:25

Check again, I deleted the FTP account that was linked to the old site and created it again, which is linked to the new site. Thank you

Fred 11 Dec 2021, 12:04

Sorry for the delay.
I can connect with new credentials, but the problem is still the same.
I have fixed the file /themes/alysum/templates/checkout/_partials/steps/payment.tpl but nothing changed in the front page.

Sophia Kulakova 12 Dec 2021, 10:09

how is this possible. what to do?

Sophia Kulakova 13 Dec 2021, 09:08

Hello, what changes have you made, just went to the site and saw this. What is it

Fred 13 Dec 2021, 13:55

Sorry for the delay.
I have no idea what it was in footer but it's fixed now. The check out button is also fixed - https://take.ms/G4wWh

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 08:51

Oh my god, you did something and all the design settings collapsed. Look now at the home page

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 08:57

All customizations and design changes are gone, what's the matter. The page http://new.amberheart.ru/ru/2-katalog was not with products, but with layout of categories, and the main page looked altogether different

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 08:58

Please answer me urgently

Fred 14 Dec 2021, 10:16

Hi, Sophia.
Really sorry about that, I thought that's your development server.
I just installed new Theme Settings module

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 10:25

I will now restore a backup, a week ago. And then I will save the settings as you told me in another ticket. I will update the topic, you can restore the payment button if the payment button does not work again. Or maybe you can help me with saving the design settings, because I'm very bad at what you told me to do in another update ticket.

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 10:26

do you have an opportunity to update the theme yourself so that my settings are saved. After I restore the backup

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 10:28

and also, please see my blog, there the articles are laid out by the designer, is it possible to save them after the update.

Fred 14 Dec 2021, 12:00

Since the 5.7.1 version we have make a major update where outdated Page Builder was replaced with new Elementor module. Unfortunately, this change causes visual problems for those who update the theme from theme versions before 7.0.
The only one way is to configure elements once more if the view was changed after update.
I know it's inconvenient, but we really spent a lot of time to make this migration as smooth as possible.

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 13:52

I have a problem, you did something, and even after restoring a backup that was created a week ago, the site remained in the same state as it was this morning. I don't understand how this is possible

Fred 14 Dec 2021, 14:25

I don't understand how that's possible that after restoring a backup you still see the same website state. Maybe that's a cache problem?

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 14:28

I don’t think so, because I cleaned the cache and bruiser and in the prest. And I don’t understand how this is possible, see for yourself. I have already restored 2 times from a backup

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 14:32

I also looked that my design settings remained in the page builders. Is it possible for them to be reproduced instead of the Elementor module. I saw that many of its functions are paid, it is very expensive for me

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 14:41

I do not understand, I have already restored an even earlier version of the backup and still everything is as it was this morning. Even the modules that were loaded in the afternoon are in place today

Fred 14 Dec 2021, 14:46

Unfortunately I have no idea what's wrong with backup. Maybe it was created with some errors. That is a question to your hosting support, please try to ask them

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 15:14

Is the site connected to some other database on your part?

Fred 14 Dec 2021, 15:15

Of course not!

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 17:21

I restored the database along with the backup, everything was back. While I had the opportunity to look at the new module for verski and realized that I didn’t want to switch to it yet, I didn’t have time to deal with it and it seemed that the functionality was more limited than in the page builders. I want to get my new site up and running as soon as possible, so please help me with the button issue.

Sophia Kulakova 14 Dec 2021, 17:22

I will not update the version yet, unless there is an urgent need for it. But if you still recommend doing this, then I will listen to you. Your opinion is important to me

Fred 15 Dec 2021, 11:10

It depends on your needs. As I wrote you the update is necessary if you want start using Elementor, in other case you can keep using previous theme version.

Sophia Kulakova 15 Dec 2021, 13:26

I don't plan to use this module to configure pages yet, apparently I don't need to update now. Please help solve the problem with the button and the translation, which is in another ticket.

Fred 15 Dec 2021, 19:25

I don't have access to your FTP anymore

Response: 	530 Login incorrect.
Error:        	Critical error: Could not connect to server
Sophia Kulakova 16 Dec 2021, 08:46

oh, I had to delete the ftp account to restore the database, now everything is in order.

Fred 16 Dec 2021, 10:43

The issue has been fixed. Please test to confirm the change - https://take.ms/n6WRZ

Sophia Kulakova 16 Dec 2021, 12:20

yes everything works fine, thanks

Fred 16 Dec 2021, 12:56

You are welcome!

Sophia Kulakova 20 Dec 2021, 13:35

hello, please, can you see why, after clicking on the "pay" button, it goes to the page and gives an error of 500

Sophia Kulakova 20 Dec 2021, 13:36

if you try to add a product to the cart from your personal account, it is not added, there is a long loading, and then when you click on the basket, a "fatal error" appears

Fred 20 Dec 2021, 14:32

Add to cart works fine for me https://take.ms/gvTnk

But I see some JS errors in console caused by some third party module. If you installed some modules recently, try to disable it for a test

Sophia Kulakova 23 Dec 2021, 08:58

but I have not installed any modules for a long time, now I have even removed those that I do not use. Could you see what the problem is

Fred 23 Dec 2021, 11:45

Add to cart works fine for me - https://take.ms/hKb75 I can't reproduce the issue